Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Slepice

SLEPICE DUŠENÁ NA ZELENINĚ  

recept na pokrm ze slepice  

1 slepice, 50g slaniny, 4 stružky česneku, 1 cibule, 1 mrkev, 500g brambor, 500g pórku, 1 paprika, sůl, pepř, pálivá paprika, sladká paprika.

Slaninu nakrájejte nadrobno, česnek nakrájejte nadrobno, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, mrkev očistěte a nakrájejte na menší kostky, papriku nakrájejte nadrobno, pórek očistěte a nakrájejte na kolečka, slepici očistěte a rozdělte na menší části. Slaninu rozškvařte a přidejte k ní česnek. Nechte ho krátce osmahnout. Přidejte cibuli a nechte ji zpěnit. Přidejte slepici, sůl, pepř, pálivou a sladkou papriku, zalijte vodou a duste. Jakmile maso změkne, přidejte brambory a mrkev. Duste. Po čtvrt hodině přidejte pórek a papriku. Duste vše doměkka.