Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘE PO SELSKU  

recept na pokrm z kuřete  

1 velké kuře, 100g anglické slaniny, 150g oleje, 2 kg brambor, 1 velká cibule, 1 svazeček libečku, 50g uzeného bůčku, 2 lžíce rajčatového protlaku, vývar, pepř, sůl.

Kuře očistěte a naporcujte, osolte, opepřete a na oleji ze všech stran opečte. Vyjměte ho a ve šťávě opečte kolečka oloupaných brambor s kolečky cibule. Připravené maso urovnejte do zapékací misky, poklaďte opečenými brambory s cibulkou a přelijte vývarem rozmíchaným s kečupem. Osolte a přidejte libeček ve svazečku. Duste v troubě doměkka, libeček v závěru vyjměte. Hotové porce zdobte čerstvou zeleninou - kolečky rajčat, proužky paprik a usekanou zelenou petrželkou.