KUŘECÍ NÁKYP S HOUBAMI

recept na pokrm z kuřete

 /  / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Kuřecí nákyp s houbami

Na kuřecí nákyp s houbami potřebujete:  750g kuřecího masa, 250g žampiónů, 50g másla, 250 ml smetany, 1 cibule, 3 vejce, 6 lžic oleje, tymián, sůl, pepř.

Maso vykostěte a nakrájejte ho na kousky. Opečte ho na rozehřátém oleji, osolte, opepřete a smažte ještě přibližně pět minut. Maso vyjměte a na stejném oleji zpěňte nakrájenou cibuli. Přidejte očištěné a pokrájené žampióny a tymián. Osolte, opepřete a ještě krátce poduste. Maso dejte do zapékací mísy vymazané máslem. Poklaďte na něj žampióny a zalijte smetanou a rozšlehanými vejci. Směs zapékejte přibližně půl hodiny v troubě předehřáté na 200 stupňů.