Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘE S VINNOU OMÁČKOU  

recept na pokrm z kuřete  

1 kuře, 70g másla, 50g celeru, 50g mrkve, 50g petržele, hladká mouka, 1/8 l bílého vína, muškátový květ, 1 citrón, cukr, 2 žloutky, 200 ml smetany.

Ma másle osmahněte zeleninu a vložte osolené čtvrtky kuřete. Za podlévání duste přibližně 40 minut. Maso vyndejte, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou, osmahněte, podlijte vodou, přidejte muškátový květ, nastrouhanou citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Dochuťte cukrem a zavařte 6 minut. Nakonec vmíchejte smetanu s rozkvedlanými žloutky. Už nevařte. Vložte maso a nechte prohřát.