Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Krůta

KRŮTÍ ROLÁDA S HRÁŠKEM  

recept na pokrm z krůty  

1 kg krůtích prsou, 300g mraženého hrášku, 3 vejce, 8 lístků bazalky, 1 cibule, 1/2 petržele, 1 mrkev, kousek másla, trocha instantní jíšky, 400 ml vody, sůl, pepř.

Maso nařízněte na několika místech, aby vznikl větší plát. Z másla a vajec připravte smaženici, osolte a přidejte nasekanou bazalku a zmražený hrášek. Maso posolte a poklaďte směsí, plát smotejte, aby náplň nevytekla. Roládu na povrchu osolte a opepřete, převažte režnou nití a zprudka opečte ze všech stran, aby se máslo zatáhlo. Do římského hrnce dejte celou mrkev, půl petržele, neloupanou cibuli, roládu a podlijte vodou. Pečte pod pokličkou 45 minut a 15 minut odkryté. Výpek zceďte a vsypte do něj zbytek hrášku, který se nevešel do rolády. Zahustěte jíškou a zjemněte kouskem másla.