Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kachna

KACHNÍ STEHNA SE ŠOULETEM  

recept na pokrm z kachny  

1 kg fazolí, 500g krup, hovězí kosti, 50g sádla, 4 kachní stehna, 5 cibulí, 1 česnek, sůl, pepř, zázvor, 1 lžíce pálivé papriky, 1 lžíce sladké papriky, vývar.

Den předtím, něž budete vařit šoulet, namočte do velkého hrnce fazole a kroupy. Před přípravou dejte fazole a kroupy vařit ve stejné vodě, ve které byly od předešlého dne namočeny doměkka. Navíc přidejte do hrnce 3 hovězí kosti, z nichž by aspoň jedna měla být morková. Potom zprudka opečte na sádle kachní stehna. K nim přidejte nadrobno nasekané větší cibule, které osmažte dorůžova. Podle chuti přidejte několik utřených stroužků česneku, osolte, okořeňte pepřem a zázvorem, a ještě trochu osmahněte. Přisypte sladkou a pálivou papriku. Vše zalijte silným vývarem a krátce poduste pod pokličkou v troubě. Poté přemístěte na hlubší pekáč směs fazolí a krup. K nim přidejte kachní stehna včetně šťávy a zapečte.