Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Králík

KRÁLÍK PO PROVENSÁLSKU 1  

recept na pokrm z králíka  

1 králík, 5 lžic oleje, 1 lžíce mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml vývaru z masoxu, 200 ml bílého suchého vína, svazek tymiánu, bobkový list, petrželka, sůl, pepř, 100g oliv, 1 cibule.

Na rozehřáté pánvi nechte zpěnit cibuli. Přidejte rozporcovaného králíka. Opečte jej po všech stranách dozlatova a poprašte moukou. Za stálého míchání nechte zapražit. Potom vše zalijte teplým vývarem z masoxu, ve kterém jste rozpustili rajčatový protlak. Zjemněte bílým vínem a přidejte zbytek koření. Přikryté duste na mírném ohni doměkka přibližně 55 minut. Deset minut před dokončením tepelné úpravy přidejte olivy předem spařené ve vroucí vodě. Vhodnou přílohou je rýže.

Viz také: Králík po provensálsku 2