Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘE S CHŘESTEM A ZÁZVOREM  

recept na pokrm z kuřete  

400g kuřecího masa, 3 lžíce sádla, 1 vejce, 1 lžička škrobu, sůl, 100g konzervovaného chřestu, 1 lžíce bílého vína, 1 lžička zázvorového oleje, 1/2 šálku vývaru, trocha Glutasolu, petrželová nať.

Kuřecí maso po vykostění nakrájejte na kostičky a smíchejte s vejcem, škrobem a solí. Konzervovaný chřest nakrájejte na malé dílky. Na pánvi rozpalte sádlo, vložte kuřecí maso a osmahněte za stálého míchání. Dochuťte vínem, Glutasolem, lžičkou zázvorového oleje a solí. Nakonec přidejte vývar a chřest a za opatrného míchání zahustěte trochou máčeného škrobu. Hotový pokrm přizdobte petrželovou natí.