Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘE S JABLKY NA VÍNĚ  

recept na pokrm z kuřete  

1 kuře, 40g oleje, 5 jablek, 40g Ramy, 250g brusinkového kompotu, 150 ml bílého vína, 1 lžíce kečupu, grilovací koření, 1 slepičí bujón, sůl.

Porce kuřete osolte, posypte grilovacím kořením a osmahněte na oleji po obou stranách. Potom je podlijte vývarem a upečte doměkka. Mezitím rozkrájejte jablka na půlky a z nich vykrojte jádřince. Vzniklé jamky vyplňte kompotem. Naplněná jablka rozložte na máslem vymazaný pekáč, podlijte 100 ml vína a v předehřáté troubě pečte. Když budou jablka poloměkká, podlijte je zbytkem vína spolu s kečupem a dopečte. Šťávu z jablek smíchejte se šťávou z kuřete a přidejte kousek másla. Touto šťávou potom porce kuřete s jablkem polijte. Vhodnou přílohou je rýže.