Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘE S PÓRKEM V PÁŘE  

recept na pokrm z kuřete  

1 kuře, 150g žampiónů, 1velký pórek, 1 lžička zázvoru, 1 lžička mletého kmínu, na špičku nože glutasol, sůl, 2 lžíce slivovice.

Kuře s kůží rozporcujte. Z žampiónů dokrojte nožičky. Do mísy naskládejte porce kuřete, špalíčky pórku a žampióny. Nahoru nasypte koření, trochu soli, zbytek přidejte až v polovině vaření a glutasol až ke konci. Vše zakápněte slivovicí. Mísu dejte na pařák do většího hrnce s vařící vodou a zakryjte pokličkou. Vařte přibližně 15 minut na silnějším plameni, aby se vytvořilo hodně páry. Potom oheň ztlumte, a kuře zvolna vařte v páře 2,5 hodiny bez varu vody. Po dovaření bude kuře ponořeno do šťávy plné chuti z koření a masa. Šťávou přelijte porce kuřete.