Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

CITRÓNOVÉ KUŘE  

recept na pokrm z kuřete  

400g kuřecího masa, 4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce cukru, šťáva z 1 citrónu, 1 vejce, 50g čínského zelí, 2 rajčata, 1 lžíce škrobu, 1 lžička hladké mouky, ocet, sůl.

Na silnější plátky nakrájené kuřecí maso mírně opepřete a smíchejte s marinádou připravenou z citrónové šťávy, vína, škrobu a mouky. Nechte 20 minut v chladu odležet. Na rozpálený olej vložte maso, dobře promíchejte a přibližně 3 minuty prudce restujte. Potom přidejte kečup, sójovou omáčku, dochuťte cukrem, octem a přisolte. Ještě chvíli restujte, potom přendejte na teplý talíř a zdobte plátky rajčete a citrónu a jemnými nudličkami čínského zelí. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.