Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Králík

KRÁLÍK NA VÍNĚ  

recept na pokrm z králíka  

1 1/2 kg králíka, králičí játra, 1 velká cibule, 1 rajče, 1 zelená paprika, 6 stroužků česneku, 1 krajíc chléba, 1 bobkový list, sůl, pepř, 1 šálek suchého bílého vína, masový vývar.

Králíka omyjte, osušte, osolte a opepřete. Chléb osmažte na oleji a odložte, stejně tak králičí játra. Osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, rajče, papriku a celé stroužky česneku. Česnek po změknutí vyjměte. Přidejte kousky králíka a poduste ho. V hmoždíři rozdrťte osmažený česnek, chléb a osmahnutá králičí játra. Přidejte víno a nalijte na králíka. Zalijte vývarem tak, aby bylo maso zakryté a vařte na mírném ohni přibližně 40 minut.