Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Králík

KRÁLÍK A LA RIOJA  

recept na pokrm z králíka  

1 1/4 kg králíka, 2 pálivé papričky, 1 velká cibule, 1 žloutek z vařeného vejce, 1 stroužek česneku, 2 rajčata, 1/2 šálku bílého vína, 1/2 šálku drůbežího vývaru, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, zelená petrželka.

Kousky králíka omyjte a osušte. V hlubší pánvi rozehřejte olej a na prudkém ohni osmažte králíka dozlatova. Přidejte nakrájené papričky, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, oloupaná a nakrájená rajčata a vařte na mírném ohni přibližně 10 až 15 minut. Poté zalijte vínem a vývarem, osolte, opepřete, přidejte petrželku. Vařte přikryté, dokud nebude králík hotový. Slijte omáčku, ve které se vařil, přidejte do ní vařený žloutek a rozmixujte.