Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Krůta

KRŮTA S KAŠTANOVOU NÁDIVKOU  

recept na pokrm z krůty  

300g jedlých kaštanů, 70g anglické slaniny, 1 žemle, 30 ml mléka, pepř, 1 lžíce koňaku, hrst nasekané petrželky, 1 vejce, strouhanka na zahuštění, 750g krůtích prsou, 20g másla.

Kaštany oloupejte a ve slané vodě uvařte doměkka. Vodu slijte a kaštany propasírujte. Slaninu nakrájejte na kostičky. Žemli namočte v mléce, vyždímejte a přidejte ke kaštanům. Osolte, opepřete, přidejte koňak, petrželku, vejce, polovinu slaniny, promíchejte a podle potřeby zahustěte strouhankou. Do masa nařízněte kapsu, naplňte ji nádivkou a sepněte masovou jehlou. Maso potřete máslem, podlijte, přidejte zbytek slaniny a zvolna za občasného podlévání pečte doměkka. Ze zbylé nádivky udělejte malé knedlíčky a v půli pečení je přidejte k masu. Podávejte s bramborami.