OPILÉ KUŘE

recept na pokrm z kuřete

 /  / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Opilé kuře

Na opilé kuře potřebujete:  1 kuře, 0,33 l piva v plechovce. Marináda: 3 lžíce oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce chilli omáčky, 2 lžíce medu, 1 lžička chilli koření, 4 rozmačkané stroužky česneku, 1 lžička soli.

Suroviny na marinádu smíchejte a společně zahřejte. Teplou marinádou zalijte omyté a osušené kuře v misce a důkladně ho ze všech stran v marinádě vykoupejte. Nechte marinovat 1 hodinu. Plechovku s pivem otevřete, odlijte asi 1 dl a do víčka udělejte ostrým nožem další dva otvory. Plechovku postavte na plech pod kousek papíru na pečení. Na plechovku posaďte kuře a vložte do trouby vyhřáté na 180 až 200 stupňů. Pečte asi 40 minut do zezlátnutí. Během pečení můžete kuře občas potřít zbylou marinádou. Podávejte s chlebem nebo s brambory.