Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

PYTLÁCKÉ KUŘE  

recept na pokrm z kuřete  

4 kuřecí prsa, 1 lžíce másla, 3 mrkve, 1/2 zelené papriky, 1 cibule, 700 ml kuřecího vývaru, 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky, 1/2 lžičky tymiánu, sůl a pepř.

Mrkev a zelenou papriku nakrájejte na proužky a cibuli na kolečka. Vše přidejte na rozehřáté máslo. Na mírném plameni opékejte asi 5 minut. Přidejte kuře a přikryjeme pokličkou. Duste dalších 5 minut. Přidejte kuřecí vývar, víno a koření a duste na mírném plameni (šťáva nesmí bublat) tak dlouho, až bude kuře hotové.