Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

SURINAMSKÉ KUŘE V ZELÍ  

recept na pokrm z kuřete  

1 vykuchané a očištěné kuře, 500g kysaného zelí, 1 velká cibule, 1 feferonka, 1 červená kapie, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 100g slaniny, 2 lžíce oleje, sůl.

Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli a na ni dejte kysané zelí i s lákem. Kuře naporcujte, osolte a dejte zprudka po všech stranách osmahnout na nakrájené a rozškvařené slanině. Přidejte je k zelí, ochuťte nakrájenou feferonkou a zázvorem a společně pod poklicí duste do poloměkka. Nakonec doplňte na kostičky nakrájenou očištěnou kapii a doduste doměkka. Podle potřeby během dušení podlijte vodou a zamíchejte. Podávejte s rýží uvařenou s několika kousky hřebíčku.