Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘE POD PEŘINOU  

recept na pokrm z kuřete  

1 menší kuře, 3 rohlíky, majoránka, 2 stroužky česneku, mletá paprika, vegeta, olej, cibule, sůl, pepř, 2 vejce, 500g bůčku, petrželová nať.

Kuře rozporcujte a vykostěte. Do vymaštěného pekáče vložte vykostěné porce kuřete, osolte a posypte sladkou mletou paprikou. Na mlýnku pomelte střídavě bůček, rohlíky, česnek a cibuli. Do vzniklé mleté masy přidejte vegetu, koření, sůl, pepř, majoránku a vajíčko a vše důkladně rukou promíchejte. Vzniklou směs poklaďte na připravené jednotlivé kuřecí porce. Na vrch vložte petrželku. Mírně polijte olejem a dejte do trouby asi na hodinu péct. Podávejte s bramborovou kaší.