Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

PŘEKVAPIVÉ KUŘE  

recept na pokrm z kuřete  

4 plátky kuřecích prsou, 1 kelímek Rama Cremefine zakysaný krém, 1 žloutek, 2 střední cibule, špetka tymiánu, 1/2 hrnečku hladké mouky, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička koření na kuře, 1 šálek slepičího vývaru, 3 sáčky rýže, 4 lžíce Ramy Classic, 2 dcl červeného vína.

Kuřecí prsa nakrájejte na medailonky a rozklepte. Hladkou mouku smíchejte s grilovacím kořením a kořením na kuře. Plátky prsou v ní obalte a odložte stranou. Ramu nebo Floru rozpustěte na pánvi a plátky zprudka opečte z obou stran a odložte do tepla. Do zbylého tuku přidejte pokrájenou cibuli a nechte trochu zhnědnout. Zbytek mouky přisypte do cibule, zamíchejte a přilijte červené nebo bílé víno. Při míchání nechte zkypět a trochu povařit. Přilijte kuřecí vývar a nechte 5 minut povařit. Plátky prsou přidejte do směsi, zakryjte poklicí a nechte 15 minut podusit. Poklici odklopte, vyjměte plátky prsou, uložte na talíř, přikryjte, lžíci kysané smetany smíchejte se žloutkem. Do směsi na pánvi vlijte zbytek Rama Cremefine zakysaného krému a nechte přejít varem. Odstavte z ohně, přimíchejte zbytek zakysané smetany se žloutkem. Už nevařte. Přidejte masíčko a můžete podávat. Vhodnou přílohou je šunková rýže a brusinky.