Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘECÍ PRSÍČKA S HERMELÍNEM  

recept na pokrm z kuřete  

600g kuřecích prsíček, 1 hermelín, 100g nivy, hrst oloupaných hrubě posekaných mandlí, 80g másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 dcl bílého vína, 1 dcl Rama Cremefine smetana ke šlehání, pepř, sůl, provensálské koření, olej.

Kuřecí prsíčka nakrájejte na řízky a naklepte. Osolte a opepřete. Na každý plátek položte hranolek hermelínu a hrubě posekané mandle, sepněte párátky. Opečte na oleji, až jsou prsíčka měkká. Mezitím si připravte z vrchovaté lžíce polohrubé mouky, soli a másla světle zlatavou jíšku. K ní přidejte rozdrobenou nivu, víno, provensálské koření a nakonec Rama Cremefine ušlehanou šlehačku. Obložte citronem.