Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘECÍ KOUSKY SE SMETANOVOU KARI OMÁČKOU  

recept na pokrm z kuřete  

500g těstovin Penne, 300g kuřecích prsíček, 4 dcl Rama Cremefine na vaření, 2 dcl suchého bílého vína, 2 dcl kuřecího vývaru nebo bujónu, 2 střední bílé cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička másla, 1 lžička kari, 1 lžička mleté kurkumy, sůl, pepř.

Kuřecí prsa nakrájejte na cca 2 cm kousky. Na velké pánvi, nejlépe woku, rozehřejte olivový olej a máslo. Zpěňte nadrobno nakrájenou cibulku a kuřecí maso orestujte. Osolte, dle chuti přidejte pepř. Maso vyjměte, vzniklou šťávu zaprašte kari a mletou kurkumou, podlijte bílým vínem a vývarem. Nechte cca 15 minut vařit. Přilijte smetanu, vařte do zhoustnutí. Dosolte, případně přidejte špetku pepře. Do omáčky vraťte orestované kuřecí maso a prohřejte. Podávejte s těstovinami.