Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘE V CITRONOVÉ OMÁČCE  

recept na pokrm z kuřete  

2 citrony, 4 kuřecí prsa, čerstvý estragon, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička hrubé mořské soli, 1 lžička barevné směsi pepřů, 250 ml smetany ke šlehání.

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Překrojte citrony, ze tří půlek vymačkejte šťávu a ze zbylé půlky nakrájejte 7 tenkých koleček. Pod kůži každého kuřecího prsa dejte jedno kolečko citronu a větvičku čerstvého estragonu. Dejte do pekáčku, postříkejte olivovým olejem, posypte hrubou mořskou solí a barevnou směsí pepřů a dejte péct na 35 minut. Vyndejte maso, ale udržujte ho stále teplé. Pekáček dejte na sporák, přilijte citronovou šťávu a smetanu ke šlehání, zahřejte, vraťte maso. Servírujte s čerstvým estragonem. Ozdobte zbylými kolečky citronu.