Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Krůta

KRŮTÍ ŘÍZKY V PIVNÍ OMÁČCE  

recept na pokrm z krůty  

8 krůtích řízků, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, 2 lžíce másla, 1 červená cibule, 4 jarní cibule, 100 ml světlého piva, 400 ml masového vývaru, 1 lžička medu, 1 lžíce ovocného octa, 1 lžička kari koření, tuk na smažení, bylinky na ozdobu.

Řízky opláchněte, osoušte a lehce naklepte. Osolte je a opepřete. Hladkou mouku nasypte na mělký talíř a řízky v ní pečlivě obalte. Máslo rozpusťte v pánvi a řízky v něm po každé straně opékejte asi 3 minuty. Řízky vyjměte, přikryjte je a udržujte horké. Červenou cibuli očistěte, oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Jarní cibulky očistěte, omyjte a rovněž nakrájejte na kolečka. Oba druhy cibule opečte v rozehřátém olivovém oleji nebo jiném tuku na uvolněné pánvi. K cibulím přilijte pivo a vývar. Omáčku krátce povařte. Ochuťte ji tekutým medem, ovocným octem a kari kořením. Omáčku nechte přejít varem, opepřete ji a osolte. Vložte do ní smažené krůtí řízky a vše prohřejte. Podávejte ozdobené bylinkami.