Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘE PLNĚNÉ ŽEMLOVOU NÁDIVKOU  

recept na pokrm z kuřete  

1 kuře, 1 lžíce Bertolli Classico olivového oleje, sůl, grilovací koření, pepř, 4 žemle, 5 lžic mléka, 1 vejce, 1 lžíce Rama, 150 g zeleniny (mrkev, hrášek, brokolice), muškátový oříšek, petrželka.

Kuře omyjte, osušte, okořeňte grilovacím kořením, posolte a opepřete. Nádivku si připravte tak, že žemle nakrájené na kostičky namočíte do vlažného mléka se žloutkem. Přimíchejte Ramu a doměkka podušenou zeleninu. Nakonec do nádivky zamíchejte sníh z bílku, strouhaný muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Nádivkou plňte kuře. Pečte asi 40 minut a podlévejte výpekem, popřípadě vodou.