Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

PULARD S OVOCEM  

recept na pokrm z kuřete  

1 pulard, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička kari, 1/2 lžičky pepře, sůl, 4 lžíce oleje, 1 sklenice vypeckovaných třešní, 1 sklenice broskví, 2 lžíce másla, 20g mandlí, 2 banány, 1/4 l kyselé smetany.

Pularda potřete uvnitř paprikou, kari, pepřem a solí, po vnější straně olejem. V pekáči vložte do horké trouby. Při pečení častěji obracejte, podlévejte vodou, aby stále pokrývala dno. Třešně a broskve nechte okapat, mandle upražte na trošce másla, aby byly světle hnědé. Upečeného pularda dejte na mísu, posypte jej nelístkovanými mandlemi, přikryjte. Vypečenou šťávu rozřeďte smetanou, v malém hrnci povařte a dochuťte. Zbytek másla nechte mezitím zpěnit při mírné teplotě, obracejte na něm 2 minuty třešně, broskve a banánové plátky a velmi mírně osolte. Teplého pularda obložte.