KACHNA NA ČERVENÉM VÍNĚ

recept na pokrm z kachny

 /  / Recepty / Drůbež a králík / Kachna / Kachna na červeném víně

Na kachnu na červeném víně potřebujete:  4 porce kachny, 2 lžíce oleje, 1 dl červeného vína, 40g slaniny, 8 malých cibulek, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100g čerstvých žampiónů, stroužek česneku, petrželka, pepř, sůl.

Česnek, dvě malé cibulky a petrželku jemně pokrájejte, olej zahřejte v kastrolu, přidejte slaninu pokrájenou na malé plátky, porce očištěné kachny, cibulovou směs, zbylé cibulky, víno a půl šálku vody. Kachnu osolte, okořeňte a duste na malém plaménku. Ke konci dušení přidejte rajčatový protlak a žampióny, pokrájené na plátky. Měkké porce kachny přeložte na talíře a podlijte šťávou.