Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘE PEČENÉ NA MÁSLE  

recept na pokrm z kuřete  

1 kuře, 100g másla, sůl, petrželka.

Očištěné, opláchnuté kuře uvnitř osolte, dovnitř vložte kousek másla, snítku petrželky, nohy přitáhněte k tělu nití, křidélka přeložte. Osolte i na povrchu, potřete změklým máslem a prsíčky dolů vložte do pekáče. Podlijte je trochou teplé vody a pečte za častého přelévání šťávou a podlévejte horkou vodou. Poloměkké kuře obraťte prsíčky nahoru a dopečte. Aby šťáva byla pěkně zbarvená, seškrábněte občas výpečky po obvodu pekáče, které ve šťávě nechte rozvařit. Po vyjmutí kuřete můžete nechat šťávu trochu vysmahnout. Šťávu přeceďte a zjemněte zbylým máslem.