Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘECÍ ŠPÍZ S PAPRIKOU A ŽAMPIONY  

recept na pokrm z kuřete  

800g kuřecích prsíček, 1 sáček Kotányi Gril Mexiko, 2 lžíce bílého vína, 4 lžíce oleje, 16 sterilovaných žampionů, 1 zelená paprika, 16 malých rajčátek, 1 velká cibule, 2 lžíce oleje na potření.

Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na stejně velké porce. Grilovací koření promíchejte s bílým vínem a 2 lžícemi oleje. Maso vložte do marinády, promíchejte a nechte alespoň půl hodiny v chladu odležet. Žampiony nechte okapat. Papriku očistěte a nakrájejte na čtverečky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky. Na grilovací jehly střídavě napichujte marinované kuřecí maso, žampiony, papriku, rajčátka a cibuli. Připravené špízy potřete olejem a grilujte na rozpáleném grilu asi 15 minut doměkka. Během rožnění potírejte špízy marinádou promíchanou se zbylým olejem. Podávejte s grilovanými bramborami, nebo s jakoukoliv jinou přílohou, popřípadě pouze s chlebem či jiným pečivem.