Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

ŽLUTOMASÉ KUŘÁTKO V MEDOVÉ MARINÁDĚ S BROSKVOVÝM DIPEM  

recept na pokrm z kuřete  

4 kusy kuřecích steaků. Marináda: 1/2 lžičky barevného pepře, 300 ml červeného vína, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 150g pokrájené cibule, 4 polévkové lžíce medu. Broskvový dip: 1 lžíce škrobové moučky, 375 ml vody, 100g čerstvých nebo kompotovaných broskví, 1 červená chilli paprika, 20g třtinového cukru, 1/2 lžičky soli, 3 lžíce vinného červeného octa, 1 menší cibule, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička lisovaných rajčat, 1/2 lžičky sekaného česneku, 1 lžička čerstvého zázvoru.

Kuřecí steaky marinujte nejlépe půl dne v lednici a zlehka je osolte až před samým pečením. Pečte nejdříve na kůži do křupava a potom otočte a pozvolna dopékejte dalších patnáct minut. Broskvový dip: škrobovou moučku rozmíchejte s trochou vody na kašičku. Broskve a chilli nakrájejte na kostičky. Na oleji orestujte cibulku, chilli, zázvor a protlak, přidejte cukr. Zalijte vinným octem a zbytkem vody, přiveďte do varu a za stálého míchání zahustěte škrobem a dvě minuty povařte. Nechejte zchladnout a rozmixujte ponorným mixérem. Na konec přidejte kousek pokrájené broskve na ozdobu a dosolte. Podávejte chlazené.