Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘECÍ PRSÍČKA NA KARI 1  

recept na pokrm z kuřete  

2 cibule, 1 červený a 1 zelený paprikový lusk, 4 lžíce másla, 150g dlouhozrnné rýže, 1 l kuřecího vývaru, 100g vařené šunky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kari, 1/8 l smetany, sůl, pepř, 4 kuřecí prsíčka.

Cibule oloupejte a nakrájejte na kostičky. Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte játra a nařežte na nudličky. Lžíci nakrájené cibule poduste na 1 lžíci másla do zlatova, přidejte rýži a orestujte. Zalijte 3/4 horkého vývaru a přikryté 20 minut duste. Šunku nakrájejte na kostičky a přidejte k rýži. Zbývající cibuli poduste na 2 lžících másla. Vmíchejte mouku a kari, zalijte vývarem a omáčku vařte do zhoustnutí. Přidejte papriku a smetanu, vařte 2 minuty. Rozpusťte 1 lžíci másla při střední teplotě a opečte na něm kuřecí prsíčka 5 minut po každé straně, osolte a opepřete. Zalijte omáčkou a nechte krátce odležet.