HASHBROWNS

recept na pokrm z brambor

 /  / Recepty / Bramborové pokrmy / Hashbrowns

Na hashbrowns potřebujete:  brambory, máslo, sůl, černý mletý pepř, kajenský mletý pepř, mletá červená paprika.

Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte. Můžete je také nakrájet na malé kousky. Dejte je do velké mísy naplněné studenou vodou. Důkladně promíchejte, aby se rozpustil přebytečný škrob. Sceďte a opakujte ještě jednou z čerstvou vodou. Sceďte, vymačkejte přebytečnou vodu a vysušte papírovou utěrkou. Na nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo, do horkého másla rozložte nastrouhané brambory, osolte, opepřete dvěma pepři a ochuťte paprikou. Jakmile se ze spodní strany vytvoří hnědá kůrka zamíchejte. Pokračujte až do úplného opečení ze všech stran.