BRAMBOROVÉ SUFLÉ

recept na pokrm z brambor

 /  / Recepty / Bramborové pokrmy / Bramborové suflé

Na bramborové suflé potřebujete:  700g brambor, 200 ml smetany ke šlehání, 250g plísňového sýra, 6 vajec, 6 lžic másla, 3 lžíce pažitky, 1.5 lžíce bramborového škrobu, mletý muškátový oříšek, sůl, pepř, máslo na vymazání.

Ze smetany ke šlehaní a uvařených brambor připravte kaši. Dochuťte ji muškátovým oříškem. Žloutky oddělte od bílků. Žloutky smíchejte s bramborovým škrobem a se 2/3 sýra nakrájeného na kostičky. Směs vmíchejte ke kaši. Vypracujte tuhý sníh z bílků a také ho vmíchejte ke kaši. Zapékací misky vymažte máslem, naplňte je směsí a poklaďte zbylým sýrem nakrájeným na tenké plátky. Upečte dozlatova ve vyhřáté troubě. Hotové posypte pažitkou a podávejte.