Úvod / Vaříme / Bramborové pokrmy

SLANÉ BRAMBORY S OMÁČKOU  

recept na pokrm z brambor  

Na slané brambory s omáčkou potřebujete: 1 kg menších brambor, 500g mořské soli. Omáčka: 1 lžička sladké papriky, 1/2 pálivé papričky, 1/2 lžíce drceného kmínu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 2 stroužky česneku.

Brambory omyjte, dejte je i se slupkou do hrnce. Zalijte 1 l vody a přidejte sůl. Zamíchejte a přikryjte papírem na pečení a pokličkou. Vařte 20 minut nejdříve na silném plameni, potom na mírném. Po uvaření dejte brambory do cedníku na hrnec a nechte úplně uschnout. Vraťte je zpět do hrnce, ale bez vody. Posypte běžnou kuchyňskou solí a nechte je vysušit na mírném ohni. Jí se se slupkou. Omáčka: rozdrťte česnek s kmínem, papričkou, paprikou a solí, umíchejte do pasty. Přidejte olej a vinný ocet, dobře promíchejte a přidejte trochu vody.