Úvod / Vaříme / Guláše

BRAMBOROVÝ GULÁŠ SE ZELENINOU  

recept na pokrm z brambor  

Na bramborový guláš se zeleninou potřebujete: 250g cibule, 1 kg brambor, 2 pórky, 1 zelený paprikový lusk, 500g rajčat, 1 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sladké papriky, 1/2 l zeleninového vývaru, špetka drceného kmínu, 1 lžička majoránky, 1/2 svazku petrželky, sůl, 75g zakysané smetany, 2 lžíce octa.

Brambory oloupejte, omyjte, pokrájejte na kostky. Cibuli pokrájejte na plátky. Zeleninu očistěte, omyjte a pokrájejte, pórek na kroužky, papriku a rajčata na kostky. Cibuli zesklovaťte na oleji. Česnek oloupejte, přilisujte k cibuli, společně osmahněte. Vmíchejte mletou papriku. Přidejte brambory, pórek, papriku a rajčata, krátce vše promíchejte a přilijte vývar. Okořeňte drceným kmínem a majoránkou a přikryté vařte 15 až 20 minut. Petrželku omyjte, osušte a jemně posekejte. Guláš osolte a zjemněte ho zakysanou smetanou. Podle chuti přikyselte.