ZNAČENÍ TURISTICKÝCH CEST

Z Jestřabic k rozcestí U kříže

 /  / Turistická kronika / 1989 / Značení turistických cest

JESTŘABICE ČSD - U KŘÍŽE. 6,5 KM.

9. května 1989 - V 8:10 jsem odjel k hájovně za Snovídkama autem. Tu jsem zjistil, že nemám štětce a tak nezbývalo, než pro ně dojet domů. Značil jsem směrem ke Kříži, ale dostal jsem se pouze k první serpentině lesní cesty pod vrcholem. Pěšky jsem sešel k autu. Domů jsem přijel v 17:30 hodin. Les kolem lesní cesty byl zarostlý mlázím, bylo spousta vyřezávání, značení bylo obtížné.

16. května 1989 - Dnes jsem naložil jízdní kolo v 6:50 hodin a vyvezl se autobusem k Červenému kříži. Po hřebenu jsem dojel k Bílému Kříži a dodělal jsem práci z 9. května. Smůla pokračuje - zlomil jsem pilku. Naštěstí jsem moc prořezávat nepotřeboval. Ještě jsem vyznačil jednu studánku a od Bílého Kříže jsem sjížděl k Jitřence a přes Kloboučky domů. Přijel jsem ve 12:30 hod.

17. května 1989 - Opět tak jako včera autobusem k Červenému kříži. Potom už svištěl vítr kolem uší a za půl hodiny jsem slezl z kola tam, kde jsem 9. května začínal. Značil jsem na opačnou stranu k zastávce ČSD Jestřabice. Tady jsem dodělal to, co jsme letos udělat měli. V tamější hospodě jsem poobědval a o půl jedné jsem odjížděl vlakem domů. 16. a 17. května jsem měl dovolenou. Krásné počasí.

Článek značení turistických cest
Článek značení turistických cest
Část článku
Část článku
Část článku
Část článku
Část článku
Část článku