KRKONOŠE

Týdenní pobyt

 /  / Turistická kronika / 1989 / Krkonoše

LABSKÁ 14.-20. května 1989

Týdenního pobytu v Krkonoších se zúčastnila mamka s Renatkou. Odjely 23:30 vlakem do Brna a rekreačním vlakem do Vrchlabí, kde čekaly autobusy, které je odvezly na chatu, posazenou v krásném prostředí Labské s vyhlídkou na Špindlerův Mlýn, pojmenovanou Pochodeň.

14.5. - Nejdříve jsme se nasnídaly, potom bylo seznámení, ubytování a odpočinek po cestě. Lilo jako z konve. V chatě bylo ubytováno 500 rekreantů a na jídlo se střídali po třech turnusech, půlhodinových. Jídla bylo hodně, mohly jsme si vybrat ze čtyř chodů.

15.5. - Po snídani jsme se vypravily do Špindlerova Mlýna na první vycházku. Druhou jsme absolvovaly na Mísečky jako pěší okruh, celkem 14 km. Do patra, kde jsme pobývaly jezdil výtah a občas jsme se dobývaly do pokoje v jiném patře.

16.5. - Vypravily jsme se do Špindlerova Mlýna a lanovkou jsme vyjely na Přední Pláň. Túra k boudě Na Pláni, dále Pod Krásnou Plání na Hříběcí boudy, do Strážného a Michlův mlýn, zpět na Labskou. Celkem 20 km. Viditelnost 70 km, letní počasí.

17.5. - Dnes jsme měly zakoupený zájezd do Jilemnice (muzeum skla, Metelkův betlém) a Harrachova (skokanský areál, muzeum skla, kostel s křišťálovým lustrem a Mumlavské vodopády). Zazmatkovaly jsme a balíček s jídlem zůstal na chatě. René plakala - bylo jí líto pěkného dne, kdy mohla jít na túru a kde měla i s mamkou obědnaný oběd s jinou výpravou na Špindlerovce.

18.5. - Na Špindlerovku jsme si vyjely autobusem dnes. Pěšky jsme šly po státní hranici s Polskem ke Sněžným jámám, k Labské boudě a k pramenům Labe. Tento byl pod sněhem. Od Labské boudy jsme se vrátily k Mísečkám a odtud do Labské (21 km). René nešla ani na večeři jak byla ušlá a spala.

19.5. - Tak jak předevčírem jsme se dostaly k boudám na Pláni, přes Klášterku na Klínové boudy a Výrovku, zpět ke Klínovým boudám a zpět do Špindlerova Mlýna. Na večeři autobusem v lijáku (17 km).

20.5. - V šest hodin byla snídaně. Dostaly jsme balíček s jídlem. Přijely pro nás postupně tři autobusy, do prvních dvou se rekreanti nacpali jak sardinky. My jsme odcestovaly do Vrchlabí třetím, poloprázdným.

Počasí nám vyšlo na chlup. O jídlo jsme se nemusely starat. Věnovaly jsme se hlavně pěším túrám. Viděly jsme svlečenou zmijí kůži. Viděly jsme Sněžku. Na ní to už nevyšlo. Nachodily jsme 78 km. Nezapomenutelné zážitky, Renatku to strašně bavilo. Cena rekreace: jízdné 96 Kčs, cena 2 poukazů 700 Kčs, cena zájezdu 90 Kčs, ostatní 40 Kčs.

Článek Krkonoše
Článek Krkonoše
Část článku
Část článku
Část článku
Část článku
Část článku
Část článku