ZNAČENÍ TURISTICKCÝCH CEST

Ze Slavkova u Brna do Rašovic

 /  / Turistická kronika / 1986 / Značení turistických cest

12.4.1986. - Aktiv značkařů ve Vyškově. Seznámení s úkoly v příštích letech. Rozdělení práce.

SLAVKOV nádraží ČSD - RAŠOVICE rozc. 8 km.

26.4.1986. Průtah Slavkovem, kolem rybníku a Litavy k mostu v Hodějicích od 8:40 hod. Odjeli jsme vlakem z Křižanovic 18:40 hod. Do Slavkova jsme se dopravili vlakem. U rybníku krmení labutí. 24 stupňů Celsia, mírný vítr. (Taťka, mamka, Renatka).

2.5.1986. Průtah Hodějicemi, polními cestami do Heršpic. Ukončení u rozcestníku v Heršpicích. Vlakem z Bučovic do Křižanovic. Pěšky do Hodějic. Přijeli jsme tím vlakem jako 26.4., přestože jsme chtěli jet dříve. Čekali jsme hodinu na nádraží. Dříve nic nejelo. Byl svátek. Po celé trase jsme měnili plechové značky za nové, které jsem si udělal. V Heršpicích nás překvapilo zvláštní ticho, bylo slyšet každé ťuknutí. Renata bečela - nemohla se dívat odpoledne na televizi. Zpět jsme odešli nad Heršpice a přímo za nosem do Křižanovic na vlak. Stihli jsme to ve 20:04. Teplota 24 stupňů Celsia.

10.5.1986. Silniční úsek od rozcestí Rašovice - Heršpice. Auto jsme nechali na rozcestí. Značit jsme začali v 8:20 hod. Skončili jsme v Heršpicích po 12 hodině. Při cestě zpět krásný rozhled od Mohyly míru nad Prací až po Hradisko a návštěva kovomatu (smetiště). Nakonec jsme se zajeli podívat k Jalovému dvoru a k pomníku letců. Tam už se Renatě nechtělo, počkala nás u rybníku. Teplota 22 stupňů Celsia.

Článek Značení turistických cest
Článek Značení turistických cest
Turistická značka
Turistická značka
Část článku
Část článku
Část článku
Část článku