ÚDOLÍM BÍLÉHO POTOKA

Turistický pochod ve Velké Bíteši

 /  / Turistická kronika / 1982 / Údolím Bílého potoka

Velká Bíteš, 7. ročník turistického pochodu 25 km.

Dvakrát jsme sešli z cesty. Dostali jsme se k dědině Březí a Březské, než jsme našli správnou cestu abychom opět zbloudili do Hluboké a k Devíti Křížům. Nakonec jsme se s Pavlem do Bíteše dostali indiánským během po silnici. Vše napravila již předem krásná příroda kolem Bítýšky a při zpáteční cestě světoznámá Moravanka, která hrála na hodech v Brněnských Ivanovicích na návsi. [Diplom]

Popis tratě na 25 km: Od sokolovny TJ Spartak jdeme kolem kulturního domu, po silnici směr Vlkov. Po 15 min. chůze míjíme závod První brněnské strojírny. Dále silnice pokračuje lesem a na jeho konci odbočujeme vpravo na lesní cestu (značeno žlutými fáborky). Po značkách pořadatelů přijdeme k 1. kontrole u chatové osady u Vlkova. Kontrola je otevřena 7:15 - 9:00 hod. Další cesta vede údolím potoku, nejprve po značkách pořadatelů (žlutá barva) a dále po zelené turistické značce. Po 30 min. chůze jsme u silnice V. Bíteš - Tišnov, po které zahneme vlevo. Asi po 50 m odbočíme na lesní cestu vpravo a sestupujeme do krásného údolí (na okraji chata). Pěšinka po levé straně údolí nás dovede k 2. kontrole u kamenolomu (otevřena 8 - 11 hod.). Od kontroly jdeme po silnici až na kraj obce Křoví. Před prvními domy obce Křoví uhneme ze silnice vpravo. Od 2. kontroly jdeme po modré turistické značce. Další část trati vede střídavě po levém a pravém břehu potoka stále po modré turist. značce. Cestou míjíme Spálený mlýn a přecházíme silnici Přibyslavice - Svatoslav. Pokračujeme kolem Pavlovcova mlýna až ke 3. kontrole pod Radoškovem (otevř. 10:30 - 17:30). Další část je společná s tratí 50 km a je značena žlutými a červenými fábory. Pozor. Asi po 10 min. chůze podél malého potůčku odbočíme z lesní cesty vlevo a pokračujeme údolím až do Přibyslavic. Cestou míjíme partyzánský hřbitůvek. V případě, že zapomenete odbočit přijdete do Radoškova a do Přibyslavic musíte po silnici. V Přibyslavicích přijdete na silnici Brno - V. Bíteš, která Vás dovede do cílového města pochodu. Cíl je opět u sokolovny TJ Spartak.

Informace: Tel. číslo start-cíl Ústředna V. Meziříčí 62270. Občerstvení na každé kontrole (mimo 1.) čaj, voda. Restaurace Velká Bíteš - Kulturní dům.

4. září 1982

Článek Velká Bíteš
Článek Velká Bíteš
Iniciála
Iniciála
Část článku
Část článku
Velká Bíteš
Velká Bíteš