ŘEVNICE

Letní dovolená

 /  / Turistická kronika / 1980 / Řevnice

Dovolenou jsme strávili všichni v Řevnici u Berounky. Vešli jsme se do pěti bezmráčkových dní, téměř jediných letních v tomto roce. Přespávali jsme v malé chatce, čtyřlůžkové za 85 Kčs na den. Pavel spal s Radkou na horním lůžku a hned napoprvé se probudil po krkolomném pádu na zemi.

Náš program:

22.7. - Návštěva hradu Karlštejna, prohlídka Řevnice, ubytování. Koupání bylo znemožněno rozvodněnou řekou.

23.7. - Jízda do Berouna přes Zdice, kolem Žebráku a Točníku do Skryjí. Vycházka ke Skryjským jezírkům. Tam jsme se nedostali přes rozvodněný Zbirožský potok. Ze Skryjí jsme odjeli po levém břehu Berounky kolem Týřovských skal a zříceniny hradu Týřova na Křivoklát. Zde prohlídka hradu a odjezd zpět do kempu.

24.7. - Prohlídka Koněpruských jeskyní.

25.7. - Dobříš, Slapská přehrada - projížďka výletní lodí do Živhoště a zpět.

26. a 27.7. - Voda Berounky opadla, koupání bylo možné. Nechávali jsme se unášet proudem 500 metrů, vrátili jsme se zpět pěšky a to se opakovalo do omrzení.

28.7. - Odjezd domů.

Vařili jsme si většinou sami nebo jsme pojedli v restauraci na celodenním výletě. Po Českém ráji a Křivoklátsku jsme najezdili 250 km, nachodili jen 18 km. Nejkrásnější zážitky z této týdenní dovolené v Čechách jsme měli při pohledu na pohádkový Karlštejn, který se nám vynořoval v tomto kraji vždy z různých stran ale vždy ve stejné podobě a Týřovský hrad, soutok Sázavy s Vltavou. Nezapomenutelným a vzrušujícím zážitkem bylo koupání v dravém a unášejícím proudu Berounky.

Článek Řevnice
Článek Řevnice
Část článku
Část článku
Berounka
Berounka
Hrad Karlštejn
Hrad Karlštejn