O SRDCE MLADÉHO SVĚTA

Turistický pochod v Ústí nad Orlicí

 /  / Turistická kronika / 1979 / O srdce Mladého světa

III. ročník turistického pochodu, Ústí nad Orlicí, 25 km

Mamce vrtalo hlavou, kam chodíme na celou sobotu, a proto jsme ji pozvali, aby si šla s námi prověřit srdce do Orlických hor. Slovo dalo slovo, a když přišla sobota, společně jsme vyjížděli za husté mlhy naším autem k severu. Byli jsme moc zvědaví, jak se vyrovná s prohlášením: "Když to ujde Pavel, tak já to zvládnu hravě."

Při prvním kilometru a prvním stoupání nám dalo hodně práce přemlouvat ji, aby šla s námi dále. Vydržela to za cenu těchto změn na těle: modřiny nad koleny od rukou při opírání do kopců, zalomené všechny nehty u nohou, dva obrovské puchýře velikosti slepičího vejce na obou patách a rozzlobené celé tělo.

Počasí nám přálo, mlha se rozplynula, jen ke konci jsme unikli bouřce. Naše 25 km dlouhá trasa vedla z Ústí nad Orlicí přes Říčky, Dobrou Vodu na vrchol Hůrku. Odtud přes Rviště na krásný výhled ze zříceniny hradu na Brandýs nad Orlicí. Z Brandýsu kolem pomníku J. A. Komenského do Sudislavi, další výhled na Lysině, přes Hrádek, Řetůvku a Andrlův chlum do cíle. [Diplom]

Ústí nad Orlicí, 14.7.1979.

Článek O srdce Mladého světa
Článek O srdce Mladého světa
Iniciála
Iniciála
Část článku
Část článku
Diplom
Diplom