Úvod / Komentáře OLIVOVÁ KUCHAŘKA 

Jídlo jako lék.

Aktuální cena Olivová kuchařka - Teplíková Jarmila a kolektiv v českých e-shopech: (Zdroj: Heureka.cz, )

- Proč jsou olivy a olivové oleje tak zdravé
- Jak si vybrat z nabídky olivových olejů
- Jak olivový olej při vaření správně používat
- Přes 200 receptů s uvedenou energetickou hodnotou a obsahem cholesterolu - Předkrmy, pomazánky, polévky, saláty, hlavní jídla, těstoviny,    přílohy, pizzy, pečivo a sladkosti, konzervace oliv a ochucené oleje
- Rady a tipy pro užití olivového oleje v kosmetice a v domácnosti

První kniha edice Jídlo jako lék, edice věnované potravinám, které mají pozitivní vliv na naše zdraví. Olivy a olivový olej obsahují mnoho látek prospěšných našemu zdraví: vitaminy A, D, K a antioxidant E, který přispívá k ochraně před stárnutím, nádorovými onemocněními a prospívá stavbě kostí, nenasycené mastné kyseliny, podporující vstřebávání živin a snižující hladinu cholesterolu. Všichni víme, že olivy a olivový olej je zdravý, málokdo ale ví, jak jejich potenciálu co nejlépe využít. Olivy a olivové oleje nabízí nepřeberné možnosti využití nejen v kuchyni, ale i v kosmetice. V této knize najdete mnoho receptů, praktických informací, a především rady a tipy. Poradíme, jak si vybrat olivový olej, jak s ním vařit, smažit, péct. Recepty vycházejí ze středomořské kuchyně, ale zjistíte, že s pomocí olivového oleje můžete připravit i typická středoevropská jídla. Důraz je kladen na maximální použitelnost receptů a dostupnost ingrediencí v českých podmínkách. Recepty mají spočítánu energetickou hodnotu a obsah cholesterolu. Zajímavá je také kapitola o tom, jak s pomocí olivového oleje účinně bojovat proti zdravotním potížím a jak jej využít v kosmetice a domácnosti.

O autorkách:

Ing. Jarmila Teplíková - autorka je zanícenou propagátorkou hub, ale i exotických a málo známých druhů zeleniny a ovoce, koření, bylin a méně známých rostlin. Své články publikuje v mnoha časopisech, vystupuje v České televizi i v Českém rozhlase Praha a přednáší. Doposud napsala šest populárně - naučných knih, například o chřestu a hlívě ústřičné.
Ing. Lenka Světová - pravidelně publikuje články týkající se zdravého stravování dětí a pobytu dětí v přírodě v časopisu Děti a my. Při toulkách Evropou ji zaujala zejména středomořská kuchyně.
Dagmar Derré - svého manžela doprovázela na dlouhodobých pracovních pobytech v Singapuru, v Indonésii, procestovali společně část Asie. Bohaté zkušenosti z cestování a zejména znalost gastronomických zvyklostí nyní využívá při publikační činnosti v českém tisku.

Pokračováním edice je Mořská (nejen) kuchařka.

Obchodní informace:
Formát 172 x 240, pevná vazba, 200 stran, 349 Kč, celobarevné
Mnoho fotografií
ISBN 80-903642-9-2

Nakladatelství Smart Press, s. r.o. vydává úspěšné původní české kuchařky s výjimečnou grafickou úpravou a atraktivními fotografiemi: např. Biokuchařka Hanky Zemanové, Kuchařka Zpátky domů Hanky Michopulu, Olivová kuchařka a Mořská (nejen) kuchařka z edice Jídlo jako lék.


Veronika Cicvárková
Redakce: Terronská 985/51, 160 00 Praha 6
E-mail: cicvarkova(at)smartpress.cz
Telefon: 233 320 075, Mobil: 775 265 335
www.smartpress.cz

Aktuální cena Olivová kuchařka - Teplíková Jarmila a kolektiv v českých e-shopech: (Zdroj: Heureka.cz, )