TYROLSKO 2018

Tyrolsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Tyrolsko 2018

Pokud je Tyrolsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2018. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě přes Timmelsjoch, o údolí Ötztal, o Nordpark, o Alpen ZOO, o Kristalwelten, o Acquadome, o školkách v Innsbrucku, o lanovkách a slevových kartách, o Brennerské dálnici, o městské dopravě v Innsbrucku, o ubytování, o tankování a najdete zde také mnoho dalších informací o Tyrolsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 12.02.2018, 15:06.
Vím, že došlo ke změnám v oblasti zpoplatněných úseků. Jezdila jsem s rodinou pře Felbertauerntunel a chci se zeptat, zda se platí i za silnici, která k němu vede nebo jak je to nyní? Děkuji. Zvažujeme, zda pojedeme touto trasou nebo vyzkoušíme novou. Jsme z Třebechovic pod Orebem. Po dálnici se nám úplně nechce. Děkuji. Romana.

Zpoplatněn je průjezd tunelem ve výši € 11,00 pro osobní automobil. Mýtnice je za tunelem ve směru od Mittersill na Matrei in Osttirol.

# 11.01.2018, 17:15.
Pane Řehůřku, potřeboval bych poradit. Letos v červnu plánuji s obytným autem do 3500 kg, délky 7,2 m a výšky 3,2 m přejet z rakouského Soldenu pass Timmelsjoch do italského Merana. Nedaří se mi najít, zda je na tomto úseku nějaké omezení pro toto obytné auto. Pokračoval bych přes Passo Stelvio a byl bych vám vděčen za nějaký tip na camper apod. Moc vám děkuji za odpověď a velice si vážíme vaších služeb. S pozdravem Franta.

Omezení na rakouské straně není. Přes Timmelsjoch (Passo Rombo) jezdí i autobusy. Dokonce, pokud máte obytný automobil do 3,5 tuny, budete platit mýtné jako standardní automobil, tj. € 16,00. Obytné automobily nad 3,5 tuny platí € 28,00. Omezení je na italské straně, kde jsou mosty a strmé serpentiny. Podmínkám však vyhovujete. Povolená celková hmotnost je 8 tun, maximální šířka 2,55 metru, maximální výška 4 metry, maximální délka 10 metrů. Povoleny jsou přívěsy do maximální délky 4,5 metru. Další omezení je pro cyklisty. Musí být vybaveni světly. Na Passo dello Stelvio jsou omezení následující. Ze strany Jižního Tyrolska délka maximálně 10,5 metru, ze strany Lombardie výška maximálně 3,30 metru. Místa na parkování a další užitečné informace pro obytné automobily a karavany najdete na Camper Online.