SALCBURSKO 2017

Salcbursko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Salcbursko 2017

Pokud je Salcbursko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2017. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Salcburska autem, o poplatcích na dálnicích, o poplatcích na horských silnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o Salcburské kartě, o soutěskách, o ledovcích, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Salcbursku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 16.11.2017, 11:15.
Chtěla bych se zeptat, kde nejvýhodněji nechat v Salzburgu auto na týden? Na kolik to asi vyjde? Děkuji za odpověď. Yvona.

V tomto případě bude zřejmě nejlepší zaparkovat automobil na letišti. Na parkovišti P3 / P7 to vychází na € 40,00, na krytém P4 na € 51,00.

# 07.09.2017, 09:44.
28.9. jedeme na prodloužený víkend do Flachau. Cestou se chceme zastavit na návštěvě v Salzburgu. Příjezd plánujeme přibližně na 9:00 ráno a odjezd okolo 17:00 odpoledne. Rádi bychom navštívili a viděli ty nejznámější památky, jako zámek Hellabrun (Hohensalzburg), Mirabel, ulici Getreidegasse, Mozartův rodný dům apod. Můžete mi prosím poradit, kde co nejblíže a nejlevněji zaparkovat a nějakou okružní trasu na které bychom všechny tyto památky navštívili, abychom nechodili na přeskáčku a neztráceli čas vracením se? Má cenu si na takto krátkou domu koupit Salzbug Card? A každý nebo třeba jen řidič z důvodu parkování? A jak jsem již řekla, budeme ubytovaní ve Flachau. Pokud byste nám poradil nějakou celodenní pěší túru z tohoto městečka, opět nejlépe nějaký okruh, budeme moc rádi. Předem velice děkuji a jsem s pozdravem. Alice.

V Salzburgu doporučujeme parkovat na parkovištích P+R. Ve Vašem případě doporučujeme P+R Süd. Hodina parkování stojí € 1,00, za den maximálně € 6,00. Doporučujeme však zakoupit P+R Combo Ticket za € 15,00, který je na celodenní parkování a dopravu maximálně 5. osob autobusy městské veřejné dopravy. Více informací najdete na výše uvedených stránkách včetně mapky umístění parkoviště a linek autobusů. Itineráře nezpracováváme, není to v našich časových možnostech. Podklady pro přípravu návštěvy najdete na Salzburg Info, včetně různých brožurek a map. 24. hodinová Salzburg Card za € 27,00 se Vám možná vyplatí (v tomto případě nekupujte P+R Combo Ticket). Je třeba si vše spočítat podle itineráře. Např. vstup do Hellbrun stojí € 12,50, do rodného domu W. A. Mozarta € 11,00. Ve Flachau doporučujeme vyjet lanovkou na Griessenkaralm. Měla by jet ve Vašem termínu 29.9.2017. Pouze za nedeštivého počasí v době od 9:00 do 12:00 a od 13:30 do 17:00. Poslední nástup pro cestu zpět v 16:30. Tam je potom několik možností pěkných tras. Jednak po hřebeni s návratem zpět, popř. sestupem dolů do údolí. Jízdenka pro cestu Starjet 1+2 nahoru a dolů stojí 17,90 EUR, jen nahoru € 12,20. Mapku a informace najdete v letáčku.

# 01.09.2017, 21:12.
Pane Řehůřku, moc vám děkujeme za všechny informace. Pobyt v Salcbursku byl báječný a to i díky kartě, kterou jsme dosyta užili. Děkujeme a přejeme vám mnoho dalších zajímavých výletů. S pozdravem Eva.

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu. Jsme rádi, že jste si dovolenou užili.

# 25.08.2017, 23:29.
Jedeme do Zell am See a v ubytování nám vystaví Zell am See Summer Card. Prosím Vás nevíte, zda tu slevovou kartu dostane každý dospělý? Nebo jen jednu na pokoj? Děkuji moc za informaci. S pozdravem Jaromír.

Summer Card obdrží každý ubytovaný. Platná je od 15. května do 15. října od začátku do konce ubytování.

# 25.08.2017, 16:34.
Chtěla bych se zeptat, zda byste mi neporadili nějaký tip na výlety s dětmi kolem Radstadtu. Máme dvě děti - 7 a 4 roky a v loňském roce jsme byli ve Wagrainu, Filzmoos, Hora duchů, Liechtensteinklamm soutěska, Flachau. Budu moc ráda, když mi poradíte jakékoli tipy - chystáme si pořídit 6. denní Salcburskou kartu. Předem moc děkuji a zdravím. Lenka.

Pokud budete mít zakoupenou Salcburskou kartu, potom předpokládáme, že budete navštěvovat atrakce obsažené v této kartě. Konkrétně v Radstadtu toho v Salcburské kartě moc není - dvě koupaliště (Alpenfreischwimmbad, Alpenschwimmbad) a minigolf. Tipy na poznávání krás Salcburska se Salcburskou kartou najdete v našich reportážích týkajících se Salcburska, konkrétně ve fotogaleriích.

# 18.08.2017, 20:42.
Omlouvám se, že ještě jednou otravuji, ale zjistila jsem, že v neděli, kdy budeme přijíždět do Salzburska a budeme již potřebovat kartu Salzburgerland Card, jsou Touristenverbandy všude zavřené. Nemáte tip, kde by bylo možné Salzburgerland Card zakoupit během jízdy přes Dolní Dvoříště - Mattsee - Salzburg (podle času, spíše jen okrajově) - Muehlbach - Dienten v neděli? Objednání online již bohužel nestihnu. Předem moc děkuji za jakýkoliv nápad. S pozdravem Eva.

Kartu lze zakoupit nejen v turistických informačních kancelářích, ale i na všech místech zapojených do systému a v některých hotelech. Ne všude samozřejmě na 100%. Nám se např. stalo, že v turistickém informačním centru dětské karty neměli, zatelefonovali do jiného 10 km vzdáleného a tam jsme si karty vyzvedli. To bylo ale v sobotu. V neděli budete muset využít ta místa zapojená do systému. Asi nejjistější jsou pokladny lanovek. Nicméně např. Turistické informační centrum v Salzburgu na Mozartplatz 5 má otevřeno v srpnu denně od 9:00 do 19:00, v září denně od 9:00 do 18:00, stejně tak na hlavním vlakovém nádraží na Südtiroler Platz 1 v srpnu denně od 8:30 do 19:30, v září denně od 9:00 do 18:00. Nádraží je jen 4 km od A1, exit 288 Salzburg Nord. Pokud pojedete od Mattsee, na tomto exitu byste se napojovali, tak byste jeli místo na dálnici přímo do centra. Možná ale než byste tam jeli by bylo vhodné tam zavolat nebo napsat, zda tam karty mají, je ale málo pravděpodobné že ne.

# 18.08.2017, 11:16.
Jedeme v srpnu od neděle do pátku do Dienten am Hochkoenig. Jsme 5. členná rodina - 3 děti od 6. do 11. let. Rádi bychom poznali rakouská horská jezera v okolí a užili si putování v horách. Vzhledem k dětem však plánujeme využívání lanovek, popř. i návštěvu interaktivního muzea. Stojí za to odbočka cestou od Dolní Dvořiště - Salzburg - Dienten do Mattsee na návštěvu Porsche muzea? Případně návštěvu Salzburgu nebo Solného dolu. Vyplatí se nám Salzburgerland Card na 6 dní nebo je výhodnější Hochkoenig Card? Koupím ji někde v neděli? Moc děkuji za vaší radu. Eva.

Pokud Vás historické automobily oslovují, potom se Vám do Mattsee k Porsche muzeum určitě odbočit vyplatí. My jsme byli v Porsche muzeu ve městečku Gmund v Korutanech a moc nám tam líbilo. S kartami je to trochu složitější. Salzburgerland Card je karta pokrývající velkou oblast a nabízející obrovské množství lanovek, přírodních zajímavostí, koupališť a dalších atrakcí. Pokud si ji zakoupíte, budete se muset soustředit na poznávání Salcburska mimo Hochkonig. Hochkonig Card nelze zakoupit. Je to karta, kterou dostanete k ubytování ve vybraných ubytovacích kapacitách. Pro návštěvu solných dolů je lepší slevová karta Salzkammergut Card.

# 17.07.2017, 15:46.
Jsem v srpnu ubytovaný v hotelu Zeferer Hachau Filzmoos. Jakým způsobem mám platit průjezd na hotel? Mám si koupit nějakou kartu? Pobyt mám na 4 dny. Děkuji. Zdeněk.

Hotel Zeferer leží u silnice mezi Ramsau a Filzmoos v části Hachau. Tato silnice není zpoplatněna.

# 27.03.2017, 08:21.
Po dobré zkušenosti z minula se na vás obracím ohledně červencové cesty do Rakouska. Konkrétně do místa Katschberg a z něj po čtyřech dnech přejíždíme na týden do Raurisu. Vyjíždíme z Plzně. Dálniční známku plánujeme koupit, ale rádi bychom se vyhnuli tunelům. Děkuji za rady. Pavel.

Z Plzně jeďte klasickou trasu přes Rozvadov, Regensburg, Mnichov a Salzburg. Z dálnice A10 sjeďte na Eben im Pongau a pokračujte po B320 na Radstadt. Tady odbočte na B99 a přes Obertauern, Mauterndorf a St. Michael im Lungau dojedete na Katschberg. Do Rauris potom jeďte stejnou trasou zpět do Radstadt a kousek za ním odbočte na B163. Přes Altenmakt, Wagrain a St. Johann dojedete k B311 a po ní potom do Taxenbachu, odkud už vede cesta údolím do Rauris. Pokud pojedete v kritickém prázdninovém termínu na přelomu měsíců června a července nebo července a srpna v sobotu ráno, volili bychom asi trasu na Domažlice, Cham, Straubing, Landau, Burghausen a Salzburg. Odtud potom také mimo dálnici do Eben a dále jako jsme popisovali. Z Rauris potom jeďte přes Zell am See, Lofer a Inzell k dálnici A8, na kterou se u exitu 112 Traunstein připojte. Otázkou je, zda kvůli 68. km po dálnici má význam kupovat dálniční známku. Všechny trasy máme důkladně projeté, včetně té z Domažlic. Jsou v naprosté pohodě. Inspirací pro výlety Vám může být naše fotogalerie Katschberg a Rauris.