SALCBURSKO 2006

Salcbursko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Salcbursko 2006

Pokud je Salcbursko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2006. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Salcburska autem, o poplatcích na dálnicích, o poplatcích na horských silnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o Salcburské kartě, o soutěskách, o ledovcích, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Salcbursku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 07.04.2006, 09:21.
Chystáme se v červnu letošního roku navštívit na pár dnů stejnou oblast Rakouska o které píšete na Vašich stránkách. Budeme ubytovaní také v městečku Gosau. Jedeme jen na 4 dny a chtěli bychom vidět co nejvíce. Chtěla bych se zeptat, jak to je na silnicích v Rakousku se silničními poplatky a zda se můžeme některému zpoplatněnému úseku vyhnout. Jsme ze severních Čech. Předem děkuji za odpověď. Lenka.

V Rakousku jsou zpoplatněny dálnice. 10. denní dálniční známka stojí € 7,60. Dále jsou na dálnicích zpoplatněny některé tunely - konkrétně v okolí Katschbergu - na trase Salzburg / Villach, Brennerský průsmyk (Innsbruck / Bolzano) a na Pyrhenské dálnici, kousek od Spittalu atd. Vás se to ale netýká - ze severních Čech jeďte na České Budějovice a směrem na Linec - pozor, vytisněte si podrobné mapy, abyste nenajeli před Lincem na placenou dálnici, a potom ještě v Linci je to dost nepřehledné po přejezdu Dunaje. Mapa přijde rovněž vhod. Pak pokračujte na Wels a dál přes Bad Ichl do Gosau. V Salcbursku a v Solné komoře jsou kromě dálnic zpoplatněny i některé horské silnice.