SALCBURSKO 2005

Salcbursko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Salcbursko 2005

Pokud je Salcbursko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2005. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Salcburska autem, o poplatcích na dálnicích, o poplatcích na horských silnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o Salcburské kartě, o soutěskách, o ledovcích, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Salcbursku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 19.05.2005, 13:03.
V létě se chystáme na dovolenou do Salzburgerlandu a při té příležitosti bych se chtěla zeptat, proč jste si vybrali cestu přes České Budějovice a ne přes Vídeň. Máte špatné zkušenosti s projížděním Vídně nebo to má jiný důvod? Mnohokrát děkuji za odpověď. Iveta.

Důvod je jediný - nástup na ubytování byl ve 14:00, takže jsme měli dostatek času na pohodovou cestu. Cestou přes České Budějovice jsme se vyhnuli dálničnímu poplatku v Rakousku a současně jsme natankovali ještě před hranicemi plnou nádrž za naši měnu a naše ceny. Jinak cesta Brno - exit Humpolec, Pelhřimov, Jindřichův Hradec, České Budějovice je vcelku bezproblémová. Přes Vídeň jsme jeli několikrát, s dálniční známkou je to bezproblémové, pohodové. Jen jednou, když jsme jeli z Tyroslka - reportáž Tyrolsko 2003, jsme si neprostudovali mapu a nechali jsme se před Vídní odklonit do centra místo toho, abychom Vídeň podjeli a vrátili se do ní po dálnici vedoucí od Graze. Strávili jsme tak dvě hodiny v dopravní špičce napříč Vídní.

# 15.05.2005, 14:18.
Našla jsem Vaše stránky a moc, opravdu moc, se mi líbí. Velmi mě zaujala Vaše reportáž ze Salcburska, protože se tam v červenci také chystáme. A teď k prosbě, kterou k Vám mám. Vy jste ve svém deníčku uvedli, že jste karty kupovali v sobotu. Já na internetových stránkách, věnovaných této kartě, našla pouze prodejní místa - turistické informace, kde mají o víkendu zavřeno. Jelikož pojedeme v sobotu ráno, moc rádi bychom kartu koupili dříve než v pondělí. Poradíte, kam se obrátit? Moc děkuji a přeji mnoho dalších krásných dovolených celé rodině. Iveta.

Řešili jsme to následovně: poslali jsme na informační centrálu e-mail s dotazem, kde lze v sobotu dopoledne koupit kartu nejblíže místu našeho ubytování, což bylo Gosau. Obratem jsme dostali tip na informační centrum v Rußbachu, což je 10 km od Gosau, s tím, že je tam otevřeno do 11:00. Na místě měli jen dětské karty, paní ale vše ochotně vytelefonovala a poslala nás do informační centrály v Abtenau, což je 10 km od Rußbachu, kde měli otevřeno do 12:00 a karty tam pro nás připravili. Máme však zkušenosti z jiných regionů, např. z Tyrolska, že karty prodávají i u pokladen partnerů, kde karty platí - např. lanovky, jeskyně atd. Doporučujeme však obrátit se e-mailem na informace, tak jako my. Další možností je objednat si karty on-line (Bestellung Online) dopředu. Formulář najdete na oficiálních stránkách této karty: Salzburgerland card. Pošlou Vám je na Vaši adresu poštou.

# 12.04.2005, 14:23.
Měla bych zájem o informace ohledně Salcburska, zda byste mi mohli doporučit místa k navštívení tak na 4 dny. Ráda bych viděla vodopády, hrady, a trochu více turistiky. Moc děkuji. Monika.
Podívejte se na Salzburgerland, nechte si poslat příručku zdarma, na místě si pak zakupte Salcburskou kartu na čtyři dny a budete nadmíru spokojená. Příručka obsahuje tipy, ceny, otevírací doby, vše členěno na lanovky, vodopády, soutěsky, hrady, atd. Další informace najdete také v naší reportáži Salcbursko 2002.