ROSOLINA MARE 2013

Rosolina Mare v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Rosolina Mare 2013

Pokud je Rosolina Mare cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2013. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Rosolina Mare, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o výletech k deltě Pádu, o výletu do Chioggia a Benátek, o nakupování, o trzích, o restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Rosolina Mare, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 01.09.2013, 09:11.
Jedeme v druhé polovině září do italské Rosolina Mare a jelikož jedeme s malým dítětem, tam i zpět pojedeme na noc. Poslední den bychom rádi strávili v Benátkách a pak se přemístili někam maximálně 2 hodiny od Mnichova, kde bychom rádi navštívili Oktoberfest. Nemáte, prosím, tip na  oblast na této trase, kde je zvykem ubytovávat se po cestě na jednu noc? Takové tranzitní ubytování jako je na cestě do Chorvatska v oblasti Plitvických jezer. Cestu jsme již několikrát jeli, ale nikdy jsme toto nepotřebovali, tak jsme nehledali a teď nevíme, zda se lze ubytovat i po této cestě. Děkuji. Petra.

V tomto případě je vhodným místem k ubytování Salzburg - Booking / Salzburg nebo okolí Chiemsee - Booking / Chiemsee.

# 27.08.2013, 11:33.
V pátek jedeme do Itálie přesně do Rosolina Mare a zajímají mě placené úseky na dálnici - jaká je cena? Pojedeme přes Rakousko. A jaká cesta je pro nás nejlepší? Jsme od Olomouce. A je lepší jet přes noc - zácpy na silnicích v Itálii? Na místě máme být až odpoledne. Děkuji moc za odpověď. Gabriela.

Doporučujeme následující trasu: Olomouc - Brno - Břeclav - Reintal - Grosskrut - Vídeň - Graz - Klagenfurt - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,30 a na mýtném v Itálii zaplatíte € 17,10. Poplatky při cestě zpět jsou ve stejné výši. Můžete jet až v sobotu k ránu, ve Vašem termínu už není zvýšené riziko dopravních zácp. Cesta je podrobně popsaná v naší reportáži Rosolina Mare 2013 - Na sever Itálie.

# 20.08.2013, 13:43.
Máme malou tříměsíční holčičku a na poslední chvíli jsme se rozhodli někam vyrazit. V Itálii jsme již byli několikrát, ale vždy organizovaně (Caorle, Benátky, Lago di Garda). Nyní jsme se rozhodli kvůli malé půjčit si obytné auto. Máte s tímto nějaké zkušenosti a nějaký tip, kam zajet a přibližné ceny za parkování obytňáku? Děkuji za Vaši odpověď a jsem s přáním příjemného dne. Martin.

Těch možností je obrovské množství, nepřeberné. Máme ale čerstvou zkušenost, tak Vám nabídneme tuto. Jeďte do Rosolina Mare, villaggia Rosapineta Nord. Je to villaggio s apartmány a bungalovy, je tam ale také hodně místa pro stany a obytné automobily. Parcely jsou různě vybaveny. Základní parcela pro obytný automobil s přívodem elektřiny stojí poslední týden v srpnu € 11,00, parcela s přivodem elektřiny, vody a s odpadem stojí € 14,40. K tomu € 6,20 za každou dospělou osobu. Dítě do 2. let neplatí. Je třeba počítat ještě s místním poplatkem. My jsme v bungalovu platili € 0,30 za osobu a noc. Pláž je součástí areálu, je písčitá a s pozvolným vstupem do moře. Co se dálničních poplatků v Itálii týče, obytné auto platí jen o trochu víc než osobní. Na této trase to dělá přibližně 2 až 3%.

# 13.08.2013, 19:47.
Příští týden jedeme na Rosolina Mare a chceme si udělat i výlet do Benátek. Prokousávám se různými servery stran parkování a vůbec přístupu do města. Vychází mi zatím, že nejrozumnější bude zaparkovat někde u nádraží v Mestre a vlakem se svézt do historické části. Nemůžu však nikde najít, kde se tam parkuje, za kolik, kolik stojí ten vlak? Můžete mi poradit? Jiří.

Seznam parkovacích možností najdete na AVM Venezia. Současnou cenu jízdenky mezi Mestre FS a Venezia a S. Lucia neznáme, mělo by se to však pohybovat mezi € 1,00 a € 2,00. Doporučujeme však cestovat městským autobusem, cena jednorázové jízdenky je € 1,30, pokud však budete používat nějakou časovou jízdenku na vaporetto, ve Vašem případě přichází v úvahu dvanáctihodinová v ceně € 18,00, pak je autobusová doprava v ceně. Pokud však budete podnikat výlet z Rosolina Mare během pobytu, tj. ne při cestě tam nebo zpět, je výhodnější podniknout výlet z 20 km vzdáleného městečka Chioggia. Odtud jezdí linka ACTV č. 11, která je kombinovaná s autobusovou dopravou: Chioggia - Pellestrina - Lido. Tarif tady platí ACTV. Parkovat lze na B.go S. Giovanni za € 2,50 na den nebo na Isola Unione za € 5,00 za den. Jízdní řády a ceníky najdete na výše uvedených stránkách.

# 04.08.2013, 15:49.
Chci se zeptat. 9.8.2013 jedeme s rodinou autem do Itálie do Rosolina Mare a chceme si některý den udělat výlet do Benátek. Zajímalo by mě, prosím, kde bychom mohli levněji zaparkovat auta a poté kolik se cenově pohybují okružní plavby po Benátkách. Děkuji. Irena.

Z Rosolina Mare máte několik možností. Pokud pojedete přímo do Benátek, najedete celkem přibližně 140 km, což je v italských cenách nafty a spotřebě 5 l/100 km € 12,00. Pokud pojedete do Chioggia, najedete celkem přibližně 40 km, což je za stejných podmínek přibližně € 3,50. Pokud pojedete autem do Benátek, parkovací možnosti najdete na AVM Venezia. Ceny se pohybují od 0,00 do € 26,00 za den. Čím dále od centra Benátek, tím levněji, ale na druhé straně větší časová ztráta s dopravou. V Chioggia nejlevněji zaparkujete na parkovišti B.go S. Giovanni, celodenní parkování Vás vyjde na € 2,50. Informace najdete na SST Chioggia. Pokud chcete absolvovat okružní plavbu po Benátkách, tak nejlevněji ji absolvujete linkami ACTV, na stránkách najdete mapu linek. Dvanáctihodinová jízdenka stojí € 18,00. Jednorázová hodinová jízdenka stojí € 7,00. Jízdenky ACTV můžete použít i z Chioggia, odkud jezdí linka č. 11 na ostrov Lido. Linka je kombinovaná s autobusem po ostrovech. Do Benátek se také dostanete z Chioggia / Sottomarina se společností Rafaello Navigazione za € 14,00 (zpáteční), parkování viz SST, nebo z Fusina za € 13,00 (zpáteční), parkování 12 hodin za € 10,00.

# 27.07.2013, 09:00.
Chtěla bych se zeptat, kolik stoji na pláži v Rosolina Mare dvě lehátka a slunečník na den. Děkuji za odpověd a přeji hezký den. Renata.

Většinou se to pohybuje kolem € 12,00 za den. O víkendu a ve svátek se cena zvyšuje přibližně o 10%. Uvedená cena je za standardní nejlevnější lehátka.

# 20.07.2013, 08:37.
17.8.2013 odjíždíme na týden do Rosolina Mare v Itálii. Můžete mi napsat nejlepší trasu z Benešova (Středočeský kraj) a na jaké poplatky a kde se máme připravit? Také by mě zajímalo, kam byste nám odporučili se podívat - zajímavá místa a města v okolí a kde je nejblíže od Rosolina Mare aquapark? Děkuji. Pavlína.

Vaše optimální trasa je následující: Benešov - České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,30, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 10,00 a na mýtném v Itálii € 17,10. Poplatky při cestě zpět jsou ve stejné výši. Za návštěvu stojí určitě Botanická zahrada přímo v Rosolina Mare (na jižním okraji poloostrova), dále doporučujeme navštívit ostrov Isola Albarella, ještě jižněji je národní park Delta Pádu (delta del Po), pokud byste měli s sebou kola, tak ideální místo. Je tam i několik nádherných lokalit pro pěší, možnost výletu na motorovém člunu, kajaku, atd. Z měst doporučujeme tzv. Malé Benátky, neboli město Chioggia, samozřejmě Benátky nebo i vzdálenější město Padova. Bejbližší aquapark Idrofolie je ve městě Chioggia, část Sottomarina.

# 20.07.2013, 07:46.
Jedeme od 3.8. do 10.8 do Rosolina Mare. Jedeme z Frýdku - Místku. Jaká je nejoptimálnější trasa a kolik nás budou stát poplatky? Netvoří se v tomto období na dálnicích velké zácpy vzhledem k prázdninám v Něměcku? Děkuji za odpověď. Hana.

Vaše optimální trasa je následující: Frýdek - Místek - Brno - Mikulov - Vídeň - Graz - Klagenfurt - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,30 a na mýtném v Itálii zaplatíte € 17,10. Poplatky při cestě zpět jsou ve stejné výši. Největší zácpy budou o víkend dříve, kdy začínají prázdniny v jižních zemích Německa. Nicméně trasa přes Vídeň a Graz je obecně nejméně zatížena. Největší nápor je ve směru Mnichov - Salzburg - Villach - Chorvatsko. Menší zácpu můžete chytnout na výjezdu z Vídně.

# 05.07.2013, 07:35.
S přáteli bychom měli jet 26.7. do apartmánu La Pigna v Rosolina Mare. Pocházíme z Mostu (severní Čechy). Jaká trasa je pro nás nejlepší do tohoto letoviska? A kolik zaplatíme na poplatcích? Děkuji. Alžběta.

Vaše optimální trasa by byla přes Regensburg, Mnichov, Innsbruck, Brenner, Veronu a Podovu. Váš termín je ale ten nejhorší z hlediska dopravních zácp v celé sezóně na trase z Německa. Doporučujeme jet přes Prahu na Brno, Vídeň, Graz, Klagenfurt, Villach, Tarvisio, Udine, Mestre, Chioggia do Rosolina Mare. Trasa z Brna je popsaná v naší reportáži Gargano 2008 - Potřetí na Gargano. Najedete asi o 120 km více, vrátí se Vám to však úsporou na poplatku za průjezd Brennerem ve výši € 8,50, na mýtném v Itálii ve výši € 5,40 a určitě i na čase. Kromě české dálniční známky potřebujete desetidenní rakouskou v ceně € 8,30 a na mýtném v Itálii zaplatíte € 17,10. Poplatky při cestě zpět jsou ve stejné výši. Zpět už můžete jet i trasu na Padova, Verona, Brenner, Innsbruck, Mnichov, Regensburg, Karlovy Vary, Most. Zaplatíte o těch výše uvedených € 8,50 + € 5,40 více. Pokud jedete na 10 dnů a méně, využijete už zakoupenou rakouskou dálniční známku.

# 17.06.2013, 15:14.
29.6. ve 3:00 ráno plánujeme odjezd ze Slaného u Prahy do Itálie - Rosolina Mare. Plánujeme jet přes České Budějovice, Salzburg, Brennerský tunel - Rosolina, můžete mi, prosím, vyčíslit výši poplatků za tunely a případné mýto? Jedeme s rodiči, tedy 9. místnou dodávkou klasifikovanou pro ŘP skupiny B - jsou zde i přesto jiné sazby? Děkuji za Vaši reakci. Doufám, že v tomto čase se zácpám snad vyhneme, nebo navrhujete jiný čas, prosím? Na místě máme sice být až v 15:00 až 18:00, ale nechceme riskovat výjezd ráno, abychom předešli kolonám. Marek.

V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,30, za průjezd Brennerem zaplatíte € 8,50 a na mýtném v Itálii zaplatíte € 23,10. Je to jen o € 0,60 více než s běžným automobilem. V Itálii se mýtné platí podle náprav, u dvou náprav se ještě navíc rozlišuje výška, ve Vašem případě předpokládáme výšku nad přední nápravou vyšší než 1,30 m. Ohledně zácp těžko říci. Zácpy se tvoří až do sobotního dopoledne. Největší vlna však směřuje ve směru od Mnichova na Villach, tzn. pojedete proti ní, s větším provozem se pak setkáte od německých hranic na Brenner.

# 17.06.2013, 14:01.
Tento pátek 21.6.2013 na noc jedeme do Itálie, do Rosolina Mare. Chtěla bych Vás poprosit, zda byste mi nenapsal nejlepší cestu do tohoto letoviska a kolik nás vyjdou poplatky a dálniční známky? Vyjíždíme z Ústí nad Labem. Předem Vám moc děkuji. S pozdravem Mirka.

Vaše optimální trasa je následující: Ústí nad Labem - Praha - Rozvadov - Mnichov - Innsbruck - Brenner - Verona - Padova - Rosolina Mare. V Německu se dálnice neplatí, v Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,30, za průjezd Brennerem zaplatíte € 8,50 a na mýtném v Itálii zaplatíte € 22,50.

# 11.06.2013, 14:37.
Letos v létě cestujeme do Itálie a prosím o informaci, kde se dá tankovat Etanol E85 v Rakousku a Itálii na trase Vídeň - Rosolina Mare. Děkuji. Jirka.

Čerpací stanice v Rakousku najdete na Ethanol 85. V Itálii bohužel nevíme.

# 22.05.2013, 14:34.
Prosím o radu, jakou trasu vybrat pro cestu z Passau do Rosolina Mare a zpět domů z Rosolina Mare do Olomouce? Pokud možno bez zbytečných poplatků. Jedeme 31.5. z Passau a 8.6. z Rosolina Mare. Děkuji moc. Libuše.

Vaše optimální trasa je následující: Passau - Braunau - Burghausen - Laufen - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,30, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 10,00 a na mýtném v Itálii € 16,50. Při cestě zpět volte trasu: Rosolina Mare - Mestre - Udine - Tarvisio - Villach - Klagenfurt - Graz - Vídeň - Mikulov - Brno - Olomouc. Mýtné v Itálii Vás přijde na € 16,50, dálniční známku v Rakousku využijte z cesty tam. Alternativně můžete volit trasu po ukončení dálnice za Vídní na Grosskrut - Poštorotná - Břeclav - Brno - Olomouc.