RAKOUSKO 2012

Rakousko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Rakousko 2012

Pokud je Rakousko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2012. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě autem do Rakouska, o poplatcích na rakouských dálnicích a silnicích, o ubytování, o paušálních a slevových turistických kartách, o horských soutěskách i vysokohorských výstupech a najdete zde také mnoho dalších informací o Rakousku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 26.08.2012, 18:52.
Sháním čerpací stanice LPG v Rakousku na cestu do Chorvatska. Díky. Martin.

Na A2 je to Agip u Loipersdorf, na A9 je to ÖMV u Deutschfeistritz a na A10 ÖMV u Eisentratten. Těsně před hranicemi mimo dálnici je Esso ve Strass in Steiermark (A9) a ÖMV v Sank Jakob im Rosental (A11).

# 15.08.2012, 17:18.
Předloni jsme procestovali se Salzburgerland Card téměř celé Salcbursko, letos tím samým způsobem Korutany. Chtěla bych se zeptat, zda nevíte, zda tyto karty má například Štýrsko a ostatní regiony Rakouska? Za odpověď předem děkuji a přeji hezký zbytek léta. S pozdravem Marcela. P.S.: máte úžasné internetové stránky.

Různé karty, ať již slevové nebo paušální jsou po celém Rakousku. Některé lze zakoupit přímo, jiné jsou součástí balíčku s ubytováním. Např.: Almen Card, Bregenzerwald Card, Gastein Card, Hochkönig Card, Insbruck card, Joker Card Saalbach, Kärnten Card, Kitz Alps Sommer Card, Lechtal Aktiv Card, Neusiedler See Card, Niederösterreich Card, Ötztal card, Pillerseetal Card, Salzburg Card, Salzburgerlandcard, Salzkammergut Erlebnish-Card, Silvretta Card, Sommer Card Schladming, Stubai Super Card, Vienna Card, Wildschönau GästeErlebnis Card, Zell am See - Kaprun Card. Je jich samozřejmě daleko více.

# 16.02.2012, 21:40.
Ještě zasíláme dva tipy na výlety v Rakousku cestou do Itálie. Doufám, že Vás s tím nikterak neobtěžujeme. M. a Z.

Samozřejmě že neobtěžujete, moc děkujeme.

Eisriesenwelt - text
Eisriesenwelt - text
Eisriesenwelt - mapa
Eisriesenwelt - mapa
Naturgewalten - text
Naturgewalten - text
Naturgewalten - mapa
Naturgewalten - mapa
# 14.01.2012, 16:51.
Loni jsme byli na dovolené ve Flachau a využívali jsme Salzburgerland Card, díky které je dovolená v Alpách cenově srovnatelná s dovolenou u nás. Rádi bychom letos navštívili jinou část Alp. Prosím, zda nevíte zda, někde nabízí kartu za podobných podmínek, tzn. že po zakoupení karty už nemusím na vybraných místech nic doplácet. Nemyslím tím karty např. v Solné komoře, kde je sleva pouze 30%. Děkuji. Táňa.

Tento typ karet nabízí Rakousko v různých regionech několik. Zkuste např. Kärnten Card nebo Ötztal card. Tu druhou máme osobně vyzkoušenu a byli jsme nesmírně spokojeni. Platí v jednom údolí, takže nejsou atrakce roztroušené po velké oblasti a během týdne ji rodina využije velice aktivně. Podívejte se na reportáž Tyrolsko 2011.