RAKOUSKO 2011

Rakousko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Rakousko 2011

Pokud je Rakousko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2011. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě autem do Rakouska, o poplatcích na rakouských dálnicích a silnicích, o ubytování, o paušálních a slevových turistických kartách, o horských soutěskách i vysokohorských výstupech a najdete zde také mnoho dalších informací o Rakousku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 04.08.2011, 19:26.
Chtěl bych se zeptat, zda nevíte, zda se po cestě po dálnici do Itálie nachází čerpací stanice Shell někde v okolí Villachu. Mám služební vůz a musím tankovat na této čerpací stanici. Děkuji. R.

Přímo na dálnici je Shell ještě před Klagenfurtem u Volkermarktu. Tři čerpací stanice jsou přímo v Klagenfurtu. My jsme vždy tankovali na Shell v Arnoldsteinu. Vyšlo to výrazně levněji než na dálnici a je to jen kousek od dálnice. Není však nonstop. Otevřeno mají od 6:00 do 22:00. Pokud přijedete po A10, je Shell ve Spittal an der Drau (kousek od exit 146) a na druhé straně dálnice v Seeboden.

# 21.07.2011, 10:43.
Mám na Vás prosbu. Cestujeme autem teď v sobotu do Itálie přes Rakousko a chci se zeptat, zda mi na naší cestě stačí dálniční známka, nebo zda budeme projíždět nějakým místem, kde se platí mýtné. Naše trasa je: Mikulov, Vídeň, dále po dálnici A2 na Graz, Klagenfurt, Villach. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Pavel.

Bude Vám stačit dálniční známka. Tunely na této trase jsou v ceně dálniční známky. Mýtné se platí až v Itálii, opět i tam všechny tunely jsou v ceně mýtného placeného při výjezdu z dálnice. Pokud jedete na delší dobu než 10 dnů, vyplatí se Vám ta dálniční známka desetidenní a druhá na cestu zpět. Je to levnější než dvouměsíční.