PORTUGALSKO 2017

Portugalsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Portugalsko 2017

Pokud je Portugalsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2017. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Portugalska, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o kempech, o tipech na výlety, o městech, o plážích, o dopravě z letiště a najdete zde také mnoho dalších informací o Portugalsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 02.06.2017, 08:27.
Měl bych dotaz ohledně cen dálnic při jízdě přes Španělsko. Chystám se z Plzně do Portugalska, do města Faro a vůbec netuším, kudy je to nejkratší a nejlevnější přes Francii a Španělsko. Můžete mi poradit? Děkuji. Patrik.

Vaše optimální trasa je následující: Plzeň - Rozvadov - Norimberk - Karlsruhe - Mulhouse - Besancon - Lyon - Valence - Montpellier - Perpignan - Girona - Barcelona - Tarragona - Valencia - Tomelloso - Cordoba - Sevilla - Huelva - Faro. V Německu se dálnice neplatí, ve Francii zaplatíte na mýtném € 72,70, ve Španělsku € 47,10 a v Portugalsku € 3,75. To samé při cestě zpět. Vzhledem ke vzdálenosti asi nemá význam dálnice objíždět. Trasy mimo dálnici jsou popsané v těchto našich odpovědích a v odpovědích týkajících se Francie.

# 02.04.2017, 10:10.
V létě se chystáme vlastním autem na okružní jízdu Španělskem a Portugalskem. Ráda bych Vás poprosila o radu, na kolik nás zhruba vyjde mýtné a všechny dálniční poplatky? Hrubý nástin trasy: Praha - Norimberk - Montpellier - Agde - Le Barcalés - Perpignan - Lloret de Mar - Barcelona - Zaragoza - Madrid - Valencie - Albufera - Elche - Mar Menor - Guadix - Granada - Nerja - Malaga - El Chorro - Ronda - Marbella - Gibraltar - Cádiz - Cordóba - Sevilla - Huelva a dál přejedeme do Portugalska. Nevím, zda i tam máte nějaké informace. Pokud ne, nevadí. Loulé - Portimao - Sagres - Beja - Évora - Setúbal - Lisabon - Queluz - Cascais - Sintra - Mafra - Alcobaca - Batalha - Tomar - Coimbra - Porto - Guimaraes - Braga a opět Španělsko - Las Médulas - Ézaro - A Coruňa - pobřeží a park Picos de Europa - León - Burgos - Bilbao - San Juan de Gaztelugatze - Hondarribia - Torla ... a nejkratší cestou zpět domů do Prahy. Předem moc děkuji. Budu ráda za jakékoliv informace. S pozdravem Lenka.

V Německu se dálnice neplatí, ve Francii zaplatíte od Mulhouse € 72,70, po Španělsku € 49,65, po Portugalsku € 49,40, po Španělsku € 43,15 a po Francii € 61,90. Ceny jsou samozřejmě orientační a jsou závislé na konkrétní zvolené trase.