PORTUGALSKO 2016

Portugalsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Portugalsko 2016

Pokud je Portugalsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2016. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Portugalska, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o kempech, o tipech na výlety, o městech, o plážích, o dopravě z letiště a najdete zde také mnoho dalších informací o Portugalsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 19.06.2016, 22:03.
Prosím o informaci, jakou trasu s ohledem na cenu a čas zvolit pro dopravu dodávkou s vlekem, na kterém bude motorový člun o váze 900 kg, do místa Vilamoura v Portugalsku. Děkuji. S pozdravem Petr.

V tomto případě - vzhledem k vzdálenosti i vzhledem k nákladu - bychom se drželi dálniční sítě. Vaše optimální trasa je následující: Rozvadov - Norimberk - Karlsruhe - Mulhouse - Besancon - Lyon - Valence - Nimes - Montpellier - Narbonne - Perpignan - Girona - Barcelona - Tarragona - Valencia - Sevilla - Huelva - Vilamoura. V Německu se dálnice neplatí, ve Francii zaplatíte na mýtném € 75,40, ve Španělsku € 47,35 a v Portugalsku € 4,70. Celkem € 127,45. To samé při cestě zpět. Trasu Besancon - Lyon jeďte po východní části, tj. A39, A40, A42, A432, A43 a A46. Je to přibližně o € 3,20 dražší, ale podstatně průjezdnější než po A6 od Paříže. Cena je pro Vaši soupravu v případě, že její výška nepřesahuje 2 m (ať už dodávky nebo člunu na vleku).